Hizmetlerimiz

Poliüretan Silindir Kaplama

Beton ve çelik yüzeylere uygulanabilen bir kaplamadır. Bu kaplama oldukça kolay temizlenir ve sararma yapmaz. Kısaca PU olarak geçer. Aşınmalara karşı direnci çok yüksek olduğu için sağlam bir koruma sağlar. İnşaat ve sanayi gibi sektörlerde sıkça kullanılır. Dayanıklı bir madde olması sebebi ile son yıllarda oldukça tercih edilmektedir. Poliüretan kaplama bir karbon çeşidi olarak da […]

Beton ve çelik yüzeylere uygulanabilen bir kaplamadır. Bu kaplama oldukça kolay temizlenir ve sararma yapmaz. Kısaca PU olarak geçer. Aşınmalara karşı direnci çok yüksek olduğu için sağlam bir koruma sağlar. İnşaat ve sanayi gibi sektörlerde sıkça kullanılır. Dayanıklı bir madde olması sebebi ile son yıllarda oldukça tercih edilmektedir. Poliüretan kaplama bir karbon çeşidi olarak da anılır.

Yalıtım için de kullanılan bu madde, ısı kaybına neden olmaz. Isıyı tutan özelliği sayesinde, tekrar soğuması çok uzun zaman alır. Bundan dolayı kış mevsiminin zorlu geçtiği alanlarda sıkça kullanılır. Aynı zamanda poliüretan kaplama kayma yapmaz. Bu nedenle aşınmaya karşı direnç gösterir. Ayrıca esnek bir madde olması da dayanıklılığını arttırır. Hazır bir şekilde yere serilebilir, püskürtme şekliyle de kaplama yapılabilir.

Poliüretan, bir çeşit karmaşık yapıdaki süngerler sınıfına girer. Esnek ve sert halde bulunabilir. Esnek hali daha çok evlerde kullanılan eşyalarda yer alır. Sert hali ise sert yüzey kaplaması gerektiren alanlarda kullanılır. Örneğin; arabalardaki direksiyon, sert poliüretan kaplaması için iyi bir örnektir.

Fabrikalarımızda son teknoloji döküm makinaları ile 3 farklı metod ile poliüretan kaplama yapılmaktadır.

Poliüretan Kaplama Çeşitlerimiz

  1. PUA (Co-pur)
  2. HPPU (High-pur)
  3. DW-BYR (Re-pur)
  4. PU-E (Sol-pur)
  5. Td-S (Appur)

Sertlik aralığı: 45 ShA – 95 ShAÜretim kapasitesi: Ø2000 x 10000 mm

Poliüretan Kaplama Yeteneklerimiz

  1. Kusursuz kimyasal dayanıklılık
  2. Maksimum ekonomiklik
  3. Uzun ömürlü bir kullanım süresi
  4. Yüksek aşınma mukavemeti
  5. Çok iyi sıkma performansı
  6. Yüksek oranda yırtılma ve kesilme direnci

Poliüretan Nedir?

Bir polimer olan poliüretan, organik bileşiklerin bir araya gelmesi ile oluşur. Bu bir araya geliş, üretan bağı kurması sayesinde gerçekleşir. Bu sayede poliüretan maddesi ortaya çıkar. Poliüretan nedir? diye soran kişiler cevabı öğrenince çok şaşırır. Çünkü poliüretan, hayatımızın her alanında kullanılan bir maddedir. Birçok poliüretan çeşidi bulunmaktadır. Bunların bir kısmı ısıya oldukça dayanıklıdır ve neredeyse hiç erimez.

Her halükarda katı madde hallerini korurlar. Bunlara termosetting denmektedir. Aynı zamanda sıcak ortamda eriyen cinsi de bulunur. Bunlar ise termoplastik olarak adlandırılır. Günlük hayatta karşımıza çıkan poliüretan genel olarak köpük formundadır. Poliüretan ismi, genellikle köpüklerin yanında çok daha sık duyulur. Bu yüzden poliüretan köpük şeklinde satışına başlanmıştır.

Poliüretan Kaplama Nedir?

Poliüretan kaplama, kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır. Poliüretan kaplama nedir? Sorusunun cevabı aslında her an çevremizdedir. Hemen hemen her alanın kaplamasında bu özel madde kullanılmıştır. Hem ısıya, hem suya hem de neme dayanıklılığı poliüretan maddesini bu kadar kullanışlı yapmaktadır. Poliüretan, bir metal yada çelik maddeye kaplandığında, çok zor bir şekilde ayrılır. Alüminyum yüzeylere dahil poliüretan kaplama yapılabilmektedir.

Aynı zamanda döküm maddeler üzerinde de rahatlıkla poliüretan kaplama uygulanabilir. Poliüretanın kaplamasına başlanmadan önce, kaplanacak alan veya zemin mutlaka temiz olmalıdır. Bu alan ılık bir su ile temizlenmesi gerekmektedir. Temizlendikten sonra alanın kuruluğuna dikkat edilmesi gerekir. Poliüretan kaplamada, püskürtme tekniği en çok tercih edilen yöntemdir.

Poliüretan Kaplama Nasıl Yapılır?

Özel bir ekipmana sahip olan poliüretan köpük kaplama, yüksek basınç uygulaması ile yapılır. Poliüretan kaplama nasıl yapılır? Sorusu ve uygulama işlemi oldukça merak edilir. Bu soruya, “tüm makine sisteminin kontrol edildiği bir mobil sistem ile” şeklinde cevap verilmesi mümkündür. Profesyonel personeller bu sistemi kullanarak kaplama işlemine başlar. Püskürtülen poliüretan, püskürtüldüğü alanla anında ve tam olarak etkileşim içine girer.

Yüksek bir basınç sistemi kullanıldığı için ise alanda, hiçbir şekilde boş yer kalmaz. Poliüretan kendi boyutunun çok fazla katına kadar çıkabilmektedir. Bu durum büyük alanların kaplanması için oldukça idealdir. Bütün kaplama alanlarına tam bir yapışma sağladığı için, mükemmel bir yalıtım aracıdır. Eğer poliüretan sert köpük formunda uygulanacaksa, zemin mutlaka kuru, yağsız ve temiz olmalıdır. En iyi yapışma verimi bu şekilde alınabilir.

Poliüretan Kaplama Kullanılan Alanlar

Poliüretan kaplama, daha çok inşaat ve yapı sektöründe kullanılmaktadır. Isı yalıtımını çok iyi sağlaması nedeni ile bu malzeme sıkça tercih edilir. Poliüretan köpük, boşluk doldurmada ilk tercih edilen malzemelerdendir. Ses yalıtımını da çok iyi sağlayan bu malzeme inşaat ve yapı sektöründe her zaman tercih edilmeye devam edecektir.

Poliüretan köpükler hava geçirmez özelliğine sahiptirler. Bir yangın çıkması durumunda, yangının ilerlemesine büyük ölçüde yardımcı olan bir maddedir. Poliüretanlar, ısı geçirmez özelliğe sahip olduğu için yangın sırasında dirençlerini korurlar. Hava geçirmez özelliği ile birlikte de dumanların geçişine izin vermez.

Poliüretan kaplama kullanılan alanlar oldukça fazladır. Aslında her yerde sürekli karşımıza çıkar. Yattığımız yataklardan, kullandığımız araçların direksiyon ve koltuklarında bu özel maddeden bulunur. Dirençli ve dayanıklı olması sebebi ile evdeki kanepelerde de bu köpük maddenin katı halinden yararlanılmıştır.

Suya karşıda oldukça dayanıklılık gösteren poliüretan, tekne ve yatların onarımlarında büyük ölçüde tercih edilir. Kuru gıda depolarının yapımından kullanılmasının sebebi ise nem geçirmez özelliğine sahip olmasıdır. Bu sayede yiyecekler nemsiz alanda kalmaları sağlayarak, bozulmalarını önler. Yapı alanlarında karşımıza, pencere ve kapı montajları ile çıkar. Çünkü boşluk doldurmak için ideal bir malzemedir.

Evlerimizde kullandığımız bulaşık süngeri bile poliüretan maddeden yapılmıştır. Endüstriyel alanda da kullanım şekli oldukça fazladır. Çatılardaki kiremitlerin birbiri ile bağlantısını sağlar. Bunun sebebi hava ve su geçirmediği için dış bağlantıların sağlam bir şekilde yapılmasına olanak sağlamasıdır. Çünkü poliüretan kaplama, sert hava koşullarına direnç gösterebilen bir maddedir. 

Poliüretan Teker KaplamaKimyasallara karşı dayanım gücü yüksek bir malzeme olan poliüretan, kaplama alanında etkili bir kullanım özelliğine sahiptir. Bu kapsamda poliüretan teker kaplama uygulamaları da sıklıkla gündeme gelmektedir. Poliüretan silindir kaplama uygulamaları da son zamanların favori uygulamaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Tam da bu noktada poliüretan nedir? Sorusunun yanıtı de merak edilmektedir. Yine poliüretan kaplama nedir? Poliüretan kaplama nasıl yapılır? Tarzındaki soruların da yanıtı sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu tür sorulara verilen en net yanıtlar!

Hizmetlerimiz
Maecenas tincidunt accumsan mi a dictum. Ut id nibh eu ante aliquam varius.
Ar-Ge Merkezi

İş ortaklarımıza en son teknolojileri sunmaya ve geleceğe yönelik sürdürülebilir bir tekstil endüstrisi için yenilikçi çözümler üretmeye odaklanmaktayız.

KEŞFET
  • Makina Tasarımı ve Geliştirme
  • Verimlilik ve Performans Optimizasyonu
  • Malzeme ve İşleme Teknolojileri Araştırmaları
  • Otomasyon ve Dijitalleşme Çalışmaları
  • Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu İnovasyonlar